- 300g selera naciowego
- 3 łyżki oleju arachidowego
- 100g mielonej wołowiny
- 1 ½ łyżki pasty z bobu i chili (chili bean paste)
- 1 ½ łyżki drobno posiekanego świeżego imbiru
- jasny sos sojowy do smaku
- 1 łyżeczka octu chinkiang
Rozgrzej wok na dużym ogniu, jak zacznie dymić wlać odrobinę oleju i rozprowadzić na ściankach (zapobiegnie to przywieraniu składników do ścianek woka). Wlej 3 łyżki oleju i podgrzej. Dodaj zmielone mięso, zamieszaj w celu oddzielenia się kawałków i smaż mieszając aż będzie gotowe. Dodaj pastę z bobu i chili i smaż mieszając przez chwilę, aż olej uzyska czerwony kolor. Dodaj imbir i smaż mieszając przez chwilę. Dodaj seler i kontynuuj smażenie nie przerywając mieszania aż seler będzie gorący. Dopraw sosem sojowym do smaku. Na końcu dodaj ocet i niezwłocznie podawaj.