środa, 3 czerwca 2015

Imbirowy kurczak

Imbirowy kurczak

  • piersi kurczaka 400g
  • 1 duża marchewka, pocięta na plasterki
  • 15g grzybów mun
  • 150-200g imbiru pociętego w drobne zapałki
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 ząbki czosnku, pocięte na plasterki
  • szczypiorek
  • olej do smażenia
Grzyby mun zalej wrzątkiem. Po 20 minutach pokrój je w kawalki 2x2cm
Potnij piersi kurczaka w plasterki.
Wrzuć na rozgrzany olej czosnek, jak zacznie zmieniać kolor dodaj kurczaka, mieszaj aż będzie podsmażony.
Dodaj do woka marchewkę, grzyby mun i imbir, smaż 4-5 minut.
Dodaj sos sojowy i ostrygowy i szczypiorek smaż jeszcze minutę.
Podawaj z ryżem jaśminowym.